Hoofdaannemer Michel de Bruin, Het Blok (Serie 2 - 2005)

De tweede oplevering nadert

De stress loopt op in de vierde aflevering van Het Blok, want de tweede oplevering is in zicht en een aantal stellen komen in tijdsnood!

De klusjesmannen
Twee klusjesmannen die veel in Het Blok werken, Dik en Ron, ze werken zowel voor de hoofdaannemer Michel de Bruin als voor de stellen, vragen zich af hoe de stellen de oplevering in vredesnaam gaan halen. In het appartement van Maschja & Paul, zo vinden zij, is Paul de enige die iets doet, Maschja zorgt voor koffie. In het appartement van Merel & Rogier is het zo'n ontzettende puinhoop dat de twee professionals niet snappen dat je daarin kunt werken. Bovendien versnipperen ze hun aandacht over teveel verschillende klussen, aldus de mannen, zoals en aan de badkamer werken en aan een toilet. Bij Olga & Olaf vinden ze de werkverdeling helemaal verkeerd. Maar ja, zo zeggen ze, die twee zijn net getrouwd, dus het is misschien wel logisch dat ze alles samen doen, alhoewel dat zeer onpraktisch is. In het appartement van Nicoline & Sander alleen maar lof van de beide heren. Sander is altijd vroeg thuis om direct aan de slag te gaan en hun werkverdeling is prima; Sander klust, Nicoline winkelt, maar vrijwel nooit tegelijk en dat is praktisch.

Stress
Olaf & Olga worstelen met hun badkamer. Ze moeten van Michel de Bruin, de hoofdaannemer, een vloertje storten in de badkamer, anders is het niet waterdicht. Maar dat wordt de hele week, om verschillende redenen, uitgesteld. Olga wil steeds vroeg naar bed omdat ze last heeft van stress. Merel & Rogier hebben de badkamer ook nogal onderschat. Ze kochten van al het beschikbare materiaal het lastigst te monteren spul en hebben gekozen voor een bijzondere indeling die ook veel werk met zich mee brengt. Zo hebben ze een bad geinstalleerd en gaan ze zelf tegel zetten. Bij Maschja & Paul zijn de taken ouderwets verdeeld en dat blijkt deze week meer dan ooit. Maschja zet koffie en hangt de handwasjes op. Als ze probeert mee te klussen levert dat slapstick-tv op. Ze probeert te schuren met een schuurmachine zonder schuurpapier en doet verschrikkelijk ingewikkeld met een kitpistool. Bij Nicoline en Sander gaat het allemaal prima. Ze leggen hun vloertje, schilderen en hebben zelfs tijd om met hun extra ruimte bezig te zijn, in de nok van hun dak waar ze een soort kantoorruimte willen maken. En dan slaat het noodlot toe; Nicoline valt van twee meter hoog naar beneden.

Extra bewonersvergadering
De bewoners lijken zich de dagen voor de oplevering niet zoveel zorgen te maken. Bij de vorige oplevering leken ze zich ook niet zoveel zorgen te maken over het 'kant en klaar' opleveren; een belangrijke spelregel van Het Blok. Daarom schrijft Erik een extra bewonersvergadering uit op zaterdagochtend waar de bewoners geconfronteerd worden met een filmpje van het reservestel: Kim en Vasco. Het reservestel dat ingezet wordt als kandidaten van Het Blok zich niet aan de spelregels houden. De reacties zijn verdeeld. Olga schrikt, Merel wordt boos, Paul houdt zich weer groot en zegt dat hij het wel "goed voor de concurrentie" vindt. Sander zegt op z'n Twents: "Ze maken me de pis niet lauw".

Oplevering
Drie van de vier stellen zijn niet klaar met de kamer die vandaag opgeleverd moest zijn. De stress bij Olga was zelfs zo groot dat ze in Olaf's armen in huilen is uitgebarsten. Erik besluit dat het niet zinvol is voor hem om deze kamers te bekijken. Hij stuurt Michel de Bruin, de hoofdaannemer, de volgende dag langs om 'de schade op te nemen'. Wel beoordelen de kandidaten elkaars kamers. Verschillende stellen schrikken zich oprecht rot als ze zien wat hun Blok-collega's ervan gemaakt hebben.

bron: NET 5 - SBS, 2005 http://veronicababes.sbs.nl/modules.php?name=net5_special&site=net5programma&id=39

<Terug naar huis> <Naar boven>