Akragon nog dit jaar in gebruik

De vernieuwde sporttoren Akragon bij het Rotterdamse station Hofplein wordt nog dit jaar in gebruik genomen. Cannons Health Club, hoofdhuurder van het gebouw, wil op 1 oktober van dit jaar de deuren openen. Tegelijk zal Cannons in Rotterdam een tweede vestiging openen aan de Energieweg in Blijdorp.

Rotterdams Dagblad, 16 April 2002


Het 56 meter hoge sportverzamelgebouw was jarenlang onderwerp van discussie. De opeengestapelde gymzalen waren onderdeel van de aangrenzende onderwijsinstelling Technikon. De Merwede Groep heeft het gebouw van de gemeente Rotterdam gekocht om het een nieuwe invulling te geven.

Aanvankelijk moest het Akragon een verzamelgebouw voor fitness, horeca en winkels worden. Fitnessclub Stoker zou de belangrijkste huurder worden van het gebouw en in april vorig jaar de deuren openen. Maar drie weken voor de opening ging de Merwede groep in zee met het Engelse beursfonds Cannons.

De verbouwing is in volle gang. De grootste metamorfose vindt binnen plaats, omdat het gebouw van architect H. Maaskant door de dienst Stedebouw en Volkshuisvesting is voorgedragen als gemeentelijk monument.

,,Aan de buitenkant mogen we niet veel veranderen,'' zegt P. Poorthuis van het Tilburgse aannemersbedrijf Pellikaan Bouw. ,,Aan de gevel komen geringe aanpassingen, die zich beperken tot reclame-uitingen.