400 meter hoge Euromast van de baan

De plannen voor een 400 meter hoge Euromast gaan niet door. B&W van Rotterdam hebben dit besloten, omdat het gebied rond de Euromast zich volgens hen niet leent voor zo'n groot project.

Algemeen Dagblad, 16 januari 2003


De nieuwe toren zou rond de 5 miljoen bezoekers per jaar gaan trekken. Behalve voor woningen en winkels, was ook ruimte vrijgemaakt voor voorzieningen als bioscopen en restaurants. Het plan zou rond de 600 miljoen euro gaan kosten.

Volgens de gemeente Rotterdam kan het gebied de geplande 5 miljoen bezoekers helemaal niet aan. Er zouden nieuwe ontsluitingswegen, parkeerplaatsen en andere voorzieningen gerealiseerd moeten worden en dat is daar niet mogelijk.

Fractievoorzitter Kneepkens van de Stadspartij Rotterdam pleit al lange tijd voor het behoud van het park onder de Euromast. Hij is dan ook blij dat de plannen nu van tafel zijn.

Dat de plannen voor de 'nieuwe' Euromast niet doorgaan, betekent niet dat er niets met het gebied gaat gebeuren. Ontwikkelaars Ballast Nedam en Merwede Groep zijn, samen met stedenbouwkundigen van de gemeente, bezig met het ontwikkelen van een nieuw idee voor het gebied. Rotterdam wil in elk geval een plan met een woon- en vrijetijdsfunctie. Ook moet met eventuele nieuwe plannen de sfeer van het park en het karakter van de buurt behouden blijven.