Schopt u maar 14

Klacht - Vastgoedbelegger Jan-Dirk Paarlberg laat weten geschokt te zijn over zijn vermelding in het verhaal Willem de Zwijger, in Quote december, p71. De man van de Merwede Group wenst niet in verband te worden gebracht met de zaken van Willem Endstra. 'Graag nemen wij afstand van een aantal beweringen in het portret over Willem Endstra. Allereerst wordt gesteld dat ik in de jaren negentig kantoor zou hebben gehouden aan Stadionweg 1, tezamen met de heren Hummel, Endstra en Wijsmuller. Dat is onjuist.

Quote, 28 februari 2003


Ik zat toen in Amsterdam-Zuidoost bij de Mediamax Group, waarvan ik directeur en aandeelhouder was. Voorts wordt gesteld dat ik samen met Willem Endstra de Euromast zou hebben gekocht. Ook die berichtgeving slaat nergens op.

Samen met mijn zakenpartner David Beesemer hebben wij de Euromast in 1996 rechtstreeks gekocht van de Corndon Group, de zeer respectabele vastgoedmaatschappij van de gebroeders Cornelis, Wim en Jaap Don. De mast was nooit van Endstra en hij is bij die deal nooit in beeld geweest. Wel heb ik ooit, jaren geleden, mijn belang in de jachthaven van IJmuiden aan Endstra verkocht.'

Naschrift Tja, wie verzint zoiets? Dat kunnen wij het duo Paarlberg & Beesemer precies vertellen. De informatie over de Euromast is afkomstig van Willem Endstra's zakenpartner Rene Colthof, die zijn aandeel in Seaport Marina in IJmuiden verkocht aan onder anderen Paarlberg en Beesemer. Dat duo verkocht zijn belang later weer door aan Endstra. 'Ik ben vaak bij Willem thuis geweest, dan zat Paarlberg er ook', zei Colthof in het gesprek met Quote.

De uitspraak over Stadionweg 1 komt van branchegenoot John Wijsmuller.

Wij hadden geen redenen om te twijfelen aan de uitspraken van beide vastgoedmannen.

Overigens hebben wij Jan-Dirk Paarlberg in een vroeg stadium gevraagd mee te werken aan het gewraakte artikel. Dat weigerde hij.