Magie aan de Amstel

Maar het tij is inmiddels gekeerd. De dynamiek lijkt terug te zijn. Michael van Bruggen en zijn vrouw Karin, twee jaar geleden verkochten ze nog hun brasserie BeauBourg in Amsterdam, waren al een tijdje verliefd op dat plekje aan de rivier. De daad werd bij het woord gevoegd en Klein Paardenburg is nu van hen.

De Telegraaf, 7 mei 2003


Door Sjuul Paradijs

Aantrekkingskracht

,,Het is natuurlijk een plek met een enorme aantrekkingskracht, Klein Paardenburg had een grote naam. Dat is een uitdaging, maar het maakt het voor ons ook heel spannend", vertelt Van Bruggen tijdens de openingsparty op Bevrijdingsdag. Het oude Klein Paardenburg werd van binnen volledig gesloopt, de 17e-eeuwse lambrisering maakte plaats voor een moderne variant, een kunstenaar legde de mooie stenen vloer en de intimiteit in de serre en het restaurant is gebleven. Op het water is er een ruim loungeterras ingericht.

"Het is onze vijfde zaak", zegt Michael. "Karin en ik zijn vooral goed in het bedenken van de sfeer in een nieuw restaurant. Hier vind je 'nonchalante chic' terug. We denken dat de gasten van nu dat willen. Ook houden we in deze toch moeilijkere tijden rekening met de prijzen. We zijn zeven dagen geopend en in principe moet je voor ruwweg vijftig euro kunnen eten", vertelt Michael, die overigens ook directeur blijft van de Oystergroep, een verzameling horeca en warenhuizen, behorend tot het imperium van belegger Jan Dirk Paarlberg.

Verwachtingen

Chefkok bij Klein Paardenburg is de 28-jarige Arjan Bisschop, die in het verleden souschef was bij sterrenrestaurant De Librije in Zwolle. Echt zenuwachtig wordt de jeugdige kok niet van de grote reputaties uit het verleden. "De verwachtingen zijn groot, maar ik kan heel goed tegen die druk en we willen ons bewijzen."

Op het openingsfeestje, waar voldoende Moet & Chandon rose werd geschonken ter verhoging van de feestvreugde, was het dassenkeizer Tony Tetro die bewonderend keek naar de heren met een mooie zijden das. "Het is toch niet te geloven, dat je al die mannen in Den Haag zonder stropdas ziet rondlopen. Kijk nou eens naar zo'n Wouter Bos. Dat kan toch niet!" roept Tetro met niet weinig gevoel voor theater. "Ze kunnen soep koken van die dassen daar", gooit de nogal opvallend uitgedoste Marijke Helwegen ("Ik heb alleen een halsfacelift laten doen") nog wat olie op het vuur.

Fagel-familie

Bij de opening ontbraken leden van de Fagel-familie. "Paul Fagel wilde komen, maar kon er helaas niet bij zijn", zegt Michael van Bruggen.

De tussendoortjes deze avond, een eendenleverpate, een kreeftensoepje en een brandade van kabeljauw, waren bepaald niet slecht. De mooie locatie, de naam Klein Paardenburg en de reputatie van Michael en Karin Verbruggen zijn een goed begin. Of de magie en de bezieling ook terugkeren in Klein Paardenburg ligt echter nog in de toekomst verscholen.