Onroerendmagnaat Paarlberg niet vast voor witwassen geld

AMSTERDAM - Vastgoedmagnaat Jan-Dirk Paarlberg die sinds enkele dagen door de politie wordt gehoord, wordt niet verdacht van het witwassen van crimineel geld. Dat zegt zijn advocaat Gabriël Meijers donderdag.

Telegraaf, 17 juni 2004


Paarlberg is enkele dagen geleden aangehouden. Zijn arrestatie vloeit voort uit het onderzoek dat de politie doet naar de liquidatie van vastgoedhandelaar Willem Endstra. Paarlberg zou overigens ook niet worden verdacht van betrokkenheid bij deze moord.

Meijers wil de aanhouding van zijn cliënt niet bevestigen. Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam geeft helemaal geen commentaar op deze zaak.

De vastgoedmagnaat is een van de topmensen van de Merwede Group bv. Deze onderneming bezit onder meer belangrijke delen van het onroerend goed op de Rotterdamse Lijnbaan en de PC Hooftstraat in Amsterdam. Meijers benadrukt overigens dat er "geen enkele verdenking in de richting van de Merwede Group bestaat".

Over de achtergronden van de verdenking wil de raadsman niet ingaan in het belang van het onderzoek. "Mijn cliënt wordt sinds enkele dagen door de politie gehoord. Aanvankelijk werd hij formeel als getuige ondervraagd. Ook de laatste verhoren hadden inhoudelijk het karakter van een getuigenverhoor. Naar mijn oordeel is er sprake van een misverstand, dat op korte termijn zal worden opgelost."