Personeel Jungerhans: 'Is dit de allerlaatste uitverkoop?'

Onder het personeel van Jungerhans, speciaalzaak in huishoudelijke artikelen in Rotterdam is onrust ontstaan. Verleden week werden in opdracht van de directie de magazijnen leeggehaald om alle serviezen , kristal en glaswerk te kunnen verkopen. Het personeel, dat bestaat uit 42 mensen, vreest dat dit de laatste uitverkoop zal zijn in de geschiedenis van deze gerenommeerde Rotterdamse zaak.

Rotterdams Dagblad, 25 juni 2004


Vorige week vrijdag werd het collectieve ontslag van achttien medewerkers van Jungerhans verwacht. Volgens bestuurster M. Nuyten van FNV Bondgenoten weigerde directeur M. van Bruggen van Jungerhans met de vakbond te onderhandelen over een sociaal plan. Hij wilde dit alleen met de ondernemingsraad.

Het collectieve ontslag is niet doorgegaan, omdat de werkgever geen geld voor een sociaal plan over had. In een interne mededeling roept directeur Van Bruggen het personeel op om 'van de uitverkoop een gigantisch succes te maken'. "Jungerhans moet minimaal dezelfde omzet behalen als in een normale decembermaand om alle leveranciers te kunnen betalen."

In zijn commentaar zegt Van Bruggen: "Wij hebben helemaal geen financieringsproblemen, hoe komt u daarbij. Op dit moment is er evenmin sprake van ontslag van personeel. Ook bij Jungerhans houden wij uitverkoop, zoals overal in de binnenstad. Wij willen in september met een fris Jungerhans verder gaan en de nieuwste cadeau-artikelen, serviezen, glaswerk en kookgerei verkopen."

Zoals in vrijwel de gehele detailhandel is de economische recessie ook bij Jungerhans merkbaar. Het publiek geeft sinds vorig jaar minder geld uit aan luxe zaken; daardoor is de omzet in de afgelopen maanden achter gebleven.

Jungerhans is eigendom van vastgoedmaatschappij de Merwede Groep.