Kerstcadeaus zijn al in aantocht

Rotterdam - Jungerhans aan het Binnenwegplein komt dit jaar de eer toe de eerste kerstetalages in de Rotterdamse binnenstad te hebben opgetuigd. Het is pas oktober, maar de kerstboom staat al in volle glorie in de winkel. "Dat was ook onze bedoeling," zegt directeur M. van Bruggen. "Wij willen de Rotterdammers laten zien welke prachtige cadeaus wij op buitenlandse beurzen hebben ingekocht. De feestdagen voor december zijn in aantocht. Je kunt niet vroeg genoeg met de voorbereidingen beginnen."

Rotterdams Dagblad, 20 oktober 2004


Het assortiment van de 122 jaar oude speciaalzaak in luxe serviezen, kristal, glaswerk en kookgerei is veranderd. "Wij willen nieuwe groepen uit het publiek aanspreken met onze cadeau-artikelen voor baby's en kinderen, Alles wat de amateurkok nodig heeft kan hij bij ons vinden. Wat serviezen betreft zijn we in de breedte gegaan. Naast de bekende fabrikanten van porselein als Wedgwood en Villeroy&Boch hebben wij onze collectie uitgebreid met hippe, goedkopere serviezen. Onze bedoeling is na 122 jaar de grootste cadeauwinkel in de wijde omgeving te zijn, vergelijkbaar met een Harrods in Londen," aldus Van Bruggen.

Eigenaar van Jungerhans is de vastgoedmaatschappij de Merwede Groep. In 2000 maakte de vorige eigenaar Mediamax een plan bekend om op de plek van de Rotterdamse speciaalzaak een woontoren te bouwen. Van Bruggen: "Wij geloven in de toekomst van Jungerhans als cadeau-speciaalzaak en wij hebben veel geinvesteerd om ook de inrichting van de winkel een verjongingskuur te geven. Dat zouden wij niet doen als er plannen waren voor nieuwbouw. Ik kan u verzekeren dat er niet binnen vijftien jaar gebouwd gaat worden."

Jungerhans, waar 43 mensen werken, is zeven dagen in de week geopend, maar doet niet mee aan de wekelijkse koopavond.