Kleintje Muurkrant
Octopussy (232), 13 april 2006


Vandaag groot nieuws dat eigenlijk geen nieuws was. De gesoigneerde vastgoedboer Jan Dirk Paarlberg wordt door Justitie ervan verdacht lid te zijn van Willem Holleeder’s bingoclub. Omdat ie hier en daar wat poen zou hebben witgewassen dat aan de balletjes was blijven kleven. Jan Dirk meteen stijf ontkennen natuurlijk. Maar dat deed ie ook toen hij in de pers tegen cold case Willem Endstra werd aangeschoven. En daar zat ie heel wat dichter tegenaan dan tot nog toe werd aangenomen.
Naar verluidt ziet Jan Dirk’s ouwe buddy David Beesemer inmiddels ook zijn geest zweven en zou volgens onze informatieposities naarstig bezig zijn de parels aan zijn vastgoedkroon al dan niet tijdelijk elders onder te brengen.Want net als Jan Dirk heeft David binnen bovengenoemde avontuurlijke context eerder dit jaar al eens ongenode bromsnorren over de vloer gehad en dan weet je dat het bijna twaalf uur is. Daarom zou vandaag een hele bunder stevig gehonoreerde beffen van het deftige advocatenkantoor Boekel de Nerée (de oude homebase van voormalig Oranje-advocaat Frits Salomonson en Oscar Hammerstein, zijn Tom Poes) zich een orgel zitten te zweten om David’s spoedoperatie van een fleurig juridisch verfje te voorzien.
Beesemer zou daarnaast assistentie krijgen van schoonvader Ronnie Rosenbaum. Een meneer uit de textielbranche die met in- en verkoop van pandjes een alleraardigst eigen kapitaaltje heeft opgebouwd en bij de ING een krediet geniet van een slordige 575 meloen. Nou is het beroerde dat schoonzoon David erg actief is in de horeca en Ronnie eigenlijk liever niet. Maar als de nood aan de man komt moet je soms wel eens van je geloof afstappen. Dus Ronnie zou Amazing Asia hebben overgenomen. Een bekende vreetschuur op het traject Overveen – Zandvoort, die wordt gefrequenteerd door zo’n beetje iedereen die in de Amsterdamse scene op innoverende wijze zijn poen verdient. Niet leuk dus, maar daar blijft het niet bij. Doordat de inktvlek van het Amsterdamse bromsnoronderzoek naar de zakelijke connecties van de ons ontvallen Endstra nu ook Beesemer heeft bereikt, dreigt namelijk ook de afgesproken overname van Jimmy Woo, een van de hotspots van de Amsterdamse uitgaansscene, op de tocht te komen staan. Want banken staan niet met toeters en oranje Stahlhelmen klaar als een cliënt onderwerp wordt van justitiële graafwerkzaamheden en ruime aandacht krijgt in de media.
Fuck, denk je net dat de wereld van jou is, valt Endstra om, gaat Holleeder achter het gaas en staan ineens bromsnorren voor je deur. Soms kan je wel janken. Stay tuned.