Bossche panden Paarlberg onaangetast

Bastion Oranje, 10 oktober 2006

Door Paul Kriele

Den Bosch - Het lijkt er op dat de panden van Dirk Jan Paarlberg niet door Justitie zijn geconfiskeerd. Deze week legde Justitie voor 47 miljoen beslag op de [onroerend] goederen van deze topondernemer [Quotelist nr.57], vanwege zijn relaties met Wilem Holleeder. Paarlberg zou van de crimineel Holleeder, die in de TBI Vught gevangen zit, geld hebben ontvangen. Holleeder heeft diverse moorden op zijn naam staan en was indertijd de ontvoerder van Freddy Heineken en diens chauffeur Doderer [1983]. Door dat doorsluizen van crimineel geld wordt ook Paarlberg verdacht lid te zijn van een criminele organisatie en het witwassen van zwart geld.

Paarlberg ook Brede Haven 36

In Den Bosch hield Paarlberg in 2002 kantoor in een naar idee van architect Kees Valk opgeknapt pand aan de Brede Haven 36 In het pand aan de Brede Haven gaf Paarlberg ook huisvesting aan zijn vriendin Ineke van den E..
Momenteel wordt door Bouwbedrijf Van den Bouwhijsen, iov een dochterbedrijf van Paarlberg te weten ‘Parade Monumenten‘, twee kantoorpanden en een koetshuis, de nrs. 28 en 29 [naast Theater aan de Parade] gerenoveerd tot woonhuis. Deze werkzaamheden vinden gewoon voortgang.

Het pand Brede Haven 36, waar Paarlberg in 2002 een renovatie liet doorvoeren. Zelf hield hij er -als ie in Den Bosch was -kantoor. Op de bovenetage gaf hij huisvesting aan zijn toenmalige vriendin Ineke van den Eerenbeemt.