Paarlberg: ook valsheid in geschrifte

Jan-Dirk Paarlberg wordt behalve voor het witwassen van geld ook vervolgd voor valsheid in geschrifte. De kasteelheer uit Maarssen zou bij SNS Bank en ABN Amro leningen hebben losgepeuterd met valse documenten. Ook zou hij in 1998 een koffer met 8,5 miljoen gulden naar een Luxemburgse rekening hebben gesluisd.

Quote, 27 oktober 2006


Door Arjan van der Knaap

Dat werd gisteren op gepaste wijze bekend gemaakt via de staatstelevisie. Paalbergs advocaat Gabriël Meijers werd daarover kort voor de uitzending geïnformeerd. ''Tien minuten voor het Nova-interview ben ik door de officier van justitie gebeld met deze mededeling. Tot die tijd hebben we nooit wat van hem gehoord, en ook geen dossier ontvangen'', aldus Meijers.

De vermoedens zijn Paarlberg in uitputtende verhoren in januari en februari voorgehouden. Begin september toonde de fiscus een meer dan gemiddelde belangstelling voor zijn vennootschappen. Zo werd hem verweten dat hij ondanks zijn vestiging in het buitenland in ons land belastingplichtig is. Wat dat betreft werd hij vorige week al een handje geholpen door Cadbury Schweppes en het Europese Hof. Dat vonnis kan behoorlijk schelen op de aanslag van 47 miljoen die hem eerder deze maand werd overhandigd.