Justitie gaat miljonair Paarlberg vervolgen

AMSTERDAM - Justitie gaat multimiljonair Jan-Dirk Paarlberg vervolgen voor valsheid in geschrifte en het witwassen van geld.

De Telegraaf, 27 oktober 2006


Paarlberg zou bij twee banken een lening hebben gekregen, gebaseerd op een vals document.

Ook zou hij in 1998 persoonlijk een koffer met 8,5 miljoen gulden hebben afgeleverd bij een trustkantoor, waarna het geld via een Luxemburgse bank op zijn rekening is gestort.

Bij de verkoop van zijn reclamebedrijf Mediamax zou hij een vals document hebben opgesteld, waarin staat dat een deel van de verkoopprijs in zes termijnen aan hem wordt betaald, over een periode van zes jaar. De directeur van TDI Holdings Limited, de koper van Mediamax, zegt dat het aankoopbedrag in een keer is betaald.

Actualiteitenrubriek Nova citeerde gisteravond uit de politieverhoren waarin deze transacties Paarlberg worden voorgehouden.

In mei dit jaar werd al bekend dat justitie Paarlberg ziet als een lid van de criminele organisatie van Willem Holleeder.

Gabriel Meijers, advocaat van Paarlberg, noemde gisteravond het aanbieden van de 8,5 miljoen gulden aan het trustkantoor niet strafbaar. Het opstellen van het document na de verkoop van Mediamax ziet hij als een vergissing.