David Beesemer verdachte in zaak-Holleeder
Wapenflat eigendom vastgoedbaas

AMSTERDAM - De flatwoning in Buitenveldert waar de Nationale Recherche deze week een inval deed en een groot wapenarsenaal aantrof, blijkt eigendom te zijn van de omstreden Amsterdamse vastgoedhandelaar David Beesemer.

Het Parool, 24 februari 2007


Door Bart Middelburg

Samen met zijn voormalige zakenpartner Jan-Dirk Paarlberg is Beesemer verdachte in de strafzaak tegen topcrimineel Willem Holleeder.

De twee zouden miljoenen afpersingsgeld hebben weggesluisd.
Beesemer kocht de woning, aan de Henkenshage, in 1999. Onduidelijk is of hij de woning zelf rechtstreeks verhuurt. Hij was gisteren niet te bereiken voor commentaar.

Volgens woordvoerder Wim de Bruin van het landelijk parket vloeide de inval niet voort uit het Holleeder-onderzoek. "Maar deze vondst geeft natuurlijk wel aanleiding voor verder onderzoek naar de woning, de bewoner en ook de eigenaar."

De Nationale Recherche vond in de woning twaalf pistolen, een geweer, drie uzi's, twee kalasjnikovs, een antitankraket en twintig handgranaten. De 29-jarige bewoner werd aangehouden. Hij zou deel uitmaken van een criminele organisatie die meerdere liquidaties heeft laten plegen.

Op de dag dat Holleeder werd aangehouden, deden politie en Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst vorig jaar ook een inval bij Beesemers kantoor aan de Apollolaan. Die inval werd niet gedaan in de afpersingszaak, maar in het onderzoek naar de moord op zakenman Willem Endstra. Beesemer kocht onlangs voor twee miljoen euro een rijtje van vijf panden in de Lange Leidsedwarsstraat.

<Terug naar huis> <Naar boven>